Zie het leven weer door een roze bril

Heb je het gevoel dat je zicht geleidelijk aan achteruit gaat? Of ervaar je andere klachten die wijzen op een verminderd zicht, zoals last bij het lezen of tv-kijken? Dan is het aangewezen om de hulp in te roepen van een gespecialiseerde opticien-optometrist van De Mobiele Zorggroep.

Ook in woonzorgcentra kan een beroep gedaan worden op onze experts. Een verminderd zicht brengt namelijk een verhoogd valrisico met zich mee, waardoor bewoners zich dreigen te isoleren. Een jaarlijkse screening van het zicht is dan ook aangeraden. Woonzorgcentra kunnen ons overigens niet alleen inschakelen voor de bewoners, maar ook voor een screening van het zicht bij het personeel.

Van screening tot oplossing

Bij De Mobiele Zorggroep leveren we geen half werk. Daarom starten we bij een grondige screening van het zicht om zo de mogelijke oorzaken en bijhorende oplossingen te detecteren. Daarnaast informeren we je ook altijd duidelijk en transparant over de kostprijs – bijvoorbeeld van een bril of nieuwe glazen – en de eventuele tussenkomst van je ziekenfonds. Al onze erkende opticiens-optometristen hebben namelijk een RIZIV-nummer, wat een tussenkomst mogelijk maakt.

Het hoofddoel van de screening is om de ogen te ontlasten en het comfort van het zicht te waarborgen. De screening wordt uitgevoerd met mobiele, draagbare apparatuur die voor een precieze meting zorgt. Op die manier kunnen onze opticiens-optometristen onder meer vaststellen of de vervorming van het oog correct is aangepast en of de as-richting van de cilinder juist zit.

De oplossing voor het verminderd zicht is natuurlijk honderd procent persoonlijk. Zo is het mogelijk dat er een compleet nieuwe bril geadviseerd wordt of enkel nieuwe brillenglazen, bij verandering van de dioptrie. Bij eventuele andere oogaandoeningen word je uiteraard correct doorverwezen.

Tijdens onze screening kunnen onze opticiens-optometristen tevens de nodige aandoeningen vaststellen en indien nodig u doorverwijzen.

Kostprijs en tussenkomst

Ga je voor een volledig nieuwe bril of wens je enkel nieuwe glazen met behoud van de eigen montuur?
De kostprijs van een bril zal afhangen van de opties die je hebt gekozen. Onze opticiens-optometristen zullen je hierbij adviseren en je van een oplossing op maat voorzien.

Ook bij De Mobiele Zorggroep hebben we overigens een ruime collectie met brillen, voor elke gelegenheid en ieders smaak. Aangezien al onze experts een RIZIV-nummer hebben, geniet je bovendien een tussenkomst van je ziekenfonds.
Een handig overzicht kan je hier terugvinden