De ochtendstond heeft goud in de mond

Een goede mondzorg is uitermate belangrijk voor zowel jong als oud. Niet alleen kan een slechte mondzorg een impact hebben op je sociaal gedrag en eventueel zelfs last bij het eten, het zorgt ook voor een verhoogde kans op longontstekingen en zelfs hart- en vaatziekten. De tandartsen van De Mobiele Zorggroep zetten dan ook sterk in op preventie, om grotere problemen te voorkomen.

Zowel particulieren, thuisverplegers als woonzorgcentra kunnen een beroep doen op onze expertise inzake mondzorg. Naast een preventieve screening kan je ook bij ons terecht voor diverse behandelingen, zoals tandsteenverwijdering, vullingen, plaatsen of herstellen van protheses…

Van preventie tot behandeling

Een verhoogde levenskwaliteit is het voornaamste uitgangspunt van De Mobiele Zorggroep en een goede mondzorg speelt hier een cruciale rol in. Daarom hechten onze tandartsen veel belang aan een preventief mondonderzoek. Na een screening van de mond en het gebit wordt een mondzorgplan voorgesteld en besproken met de betrokken partijen. Bij bewoners van een woonzorgcentrum kan dat bijvoorbeeld ook een familielid of een bewindvoerder zijn, als dat wenselijk is.

Als een behandeling nodig is en je moeilijk terecht kan bij een traditionele tandarts, schiet De Mobiele Zorggroep je ook hiervoor te hulp. Wij voeren verschillende ingrepen in, van tandsteenverwijdering en het plaatsen van vullingen tot het maken van protheses. Wie zich moeilijk kan verplaatsen, kan dus ook in zijn of haar vertrouwde omgeving van een optimale mondzorg genieten.

Kostprijs en tussenkomst

De prijs van een gebitsprothese of andere behandeling is sterk afhankelijk van bepaalde factoren. Dit wordt dus steeds individueel besproken. Sowieso garanderen wij honderd procent duidelijkheid en transparantie, zodat onze patiënten nooit voor verrassingen komen te staan.

Wie beroep doet op de diensten van onze tandartsen kan in veel gevallen ook rekenen op een tussenkomst van het ziekenfonds. Hier vind je een overzicht met de verschillende mutualiteiten.