Covid-19 maatregelen


Wij zullen de volgende maatregelen nemen in kader van het Covid-19 virus tijdens onze bezoeken aan huis of in de woonzorgcentra.

We zijn allemaal geraakt door de onzichtbare “vijand” zoals het Covid-19 virus ook wel genoemd wordt. De impact van die het virus op elke niveau in de samenleving enorm. Willen we niet allemaal weer terug naar het oude leven waar we zonder enige terughoudendheid onze familie en vrienden konden bezoeken? We zijn daar ons van bewust en willen net zoals elk ander de verspreiding van het virus tegengaan zodat het weer mogelijk zal zijn omdat te kunnen doen.

Hoe willen wij dit doen?

De diensten die wij aanbieden zijn voornamelijk paramedisch (optiek en audiologie) en wij krijgen van onze verschillende beroepsverenigingen bepaalde richtlijnen mee die de veiligheid en gezondheid van de klant als ons personeel moeten waarborgen.

De volgende maatregelen zullen wij in acht nemen bij ons bezoek:

  • Gelaatsbescherming
  • Mondmasker
  • Handschoenen
  • Beschermende shorts
  • Handgel voor de klant
  • Desinfecteerde gel voor onze apparatuur
  • Elke dag voor aanvang van de een zelftest
  • We zullen ook steeds de voorgestelde maatregelen van de klant of instelling respecteren

De 1m5 afstandsregel

De werking van onze diensten maakt dat de gestelde 1m5 afstandsregel een uitdaging voor ons zou zijn. Door de volgende praktische oplossing denken wij hierop een antwoord te hebben gevonden.

 

Audiologie

Wij werken met mobiele draagbare apparatuur, bij de normale gang van zaken is er bij een screening van uw gehoor een afstand tussen de klant en de audioloog waarbij de enige momenten van contact bij het opzetten van de koptelefoon, afname van een oorafdruk (tijdens een intake) en bij het opzetten van de gehoortoestellen zullen we u ook van de nodige ondersteuning voorzien.

Door de hierboven genomen maatregelen zullen deze handelingen geen gevaar voor u vormen, de handelingen die de audiologen uitvoeren nemen gemiddeld een aantal minuten in beslag. Na elke bezoek zullen zowel de apparatuur alsook de materialen gedesinfecteerd worden en de klant zal na de screening zijn handen kunnen ontsmetten met handgel.

Optiek

Ook in de optiek werken met mobiele draagbare apparatuur. Het verschil met de audiologie is dat er bij optiek wel fysiek contact met de klant is aangezien er met een autorefractor gewerkt, dat is een apparatuur die voor accurate informatie zorgt inzake de dioptrie van de klant en dat als referentie gebruikt wordt voor het verdere verloop van de screening.

De wijze hoe we dit willen tegengaan is met door onze opticiens met handschoenen te laten werken, dit zal even wennen zijn voor het beeld dat we gewend zijn van een opticien maar om de veiligheid van de klanten en de opticien te waarborgen is het een must. Daarnaast zullen alle apparatuur en overige ondersteunende materieel (pasbril, pupillen-meter en lensmeter etc.) de brillen uit de collectie zullen na het passen ook steeds gedesinfecteerd worden. De klant zal na de screening zijn handen kunnen ontsmetten met handgel.

Tandzorg

De tandartsen nemen standaard de hier bovengenoemde maatregelen, hier is weinig uitleg bij nodig.

Dit zijn de maatregelen die wij zullen nemen in kader van het Covid-19 virus, mocht u nog vragen hebben aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.